Podcast
Lyt til podcasts, hvor medarbejdere fra Museum Horsens medvirker.

I Vores Tids podcast ”Forløber” fortæller museumsinspektør på Fængselsmuseet Anne Katrine Nagel Christensen i episode 29 om stortyven og flugtkongen Carl August Lorentzen.
Lyt med her.
- Vært: Nikolai Sørensen, historiker og tilrettelægger på Vores Tid
- Medvirkende: Anne Katrine Nagel Christensen, museumsinspektør på Fængselsmuseet
- Redaktør: Rikke Caroline Carlsen
I DR’s podcast 'Forbrydelsens Anatomi' starter serien ”Mordet i sukkerplantagen” under den bagende sol i Dansk Vestindien i år 1904, hvor et mord ryster en sukkerplantage og sætter skæbnehjulene i gang for Hezekiah Smith.
Men historien slutter ikke der – den fører hele vejen til Horsens Straffeanstalt, hvor Hezekiah bliver fængslet for mordet på St. Croix. Hør afdelingsleder på Fængselsmuseet, Anne Katrine Nagel Christensen, fortælle om fange nr. 5 og få et indblik i hans liv fra bl.a. fængslets stambog i seriens første afsnit ”Hezekiahs forbrydelse”.
Podcasten finder du i DR Lyd. Lyt med her.
MEDVIRKENDE:
- Anna Monica Villa, medfortæller og indbygger St. Thomas
- Ames Joeseph, indbygger St. Croix
- Samantha Nordholt Aagaard, historiker med speciale i dansk-vestindisk historie
- Anna Katrine Nagel Christensen, afdelingsleder FÆNGSELSMUSEET
- Sara Røjkjær Knudsen, vært
- Luca Lele Rasmussen, indtaling
Produceret af Rikke Precht og Sara Røjkjær Knudsen
Redaktører: Hanne Barslund og Carsten Nielsen
Den 8. november 1892 blev fangen Jens Nielsen henrettet for mordforsøg i den indre vestre gård i Horsens Straffeanstalt. Henrettelsen foregik ved halshugning med økse. Det var den eneste henrettelse, der fandt sted i fængslet i Horsens og den sidste henrettelse med økse i Danmark.
Hør museumsinspektør og afdelingsleder for Fængselsmuseet Anne Katrine Nagel Christensen fortælle historien om Jens Nielsen.
Lyt til podcasten her.
Podcastrækken "Fængselshistorier" er produceret og tilrettelagt af Dorthe Chakravarty i samarbejde med Fængselshistorisk Selskab. Se mere på: faengselshistorie.dk
Hvordan havnede danske Vitus Bering i russisk tjeneste og blev leder af en af verdenshistoriens mest spektakulære ekspeditioner? Og hvorfor er han ukendt for de fleste danskere i dag? Hør tidligere museumschef for Museum Horsens, Merete Bøge Pedersen, fortælle om Vitus Bering i podcasten ”Den yderste grænse” sæson 11, episode 3.
Lyt med her.
- Vært: Bjørn Harvig
- Medvirkende: Tidligere museumschef Merete Bøge Pedersen, Museum Horsens
- Redaktør: Rikke Caroline Carlsen
Podcasten ”Den yderste grænse” er produceret af Kontoret Juhl & Brunse for Vores Tid og 24syv.
Ny podcast følger sporene efter Vitus Berings barndom i Horsens og fortæller historien om hans fantastiske liv.
Verdens største opdagelsesrejsende var faktisk dansker – de fleste har bare glemt ham, selvom han burde være lige så berømt som H.C. Andersen, hvis man spørger tidligere museumschef Merete Bøge Pedersen fra Museum Horsens: Hun tager os med på jagt efter spor efter Vitus’ barndom i Horsens og fortæller historien om, hvordan han røg i glemmebogen her i Danmark, selvom han gennemførte den største opdagelsesrejse, verden nogensinde har set.
Lyt til podcasten her – eller hvor du ellers plejer at lytte podcast.
- Tilrettelæggelse: Journalist Monica C. Madsen
- Medvirkende: Tidligere museumschef Merete Bøge Pedersen, Museum Horsens og journalist Monica C. Madsen
- Lyd: Per Buhl Ács
- Musik: Upright Music
Podcasten er produceret af Historieselskabet.
Har du nogensinde undret dig over de skjulte historier bag Horsens’ ældste bygninger? I podcastserien "Riget, magten og æren" tages du med på en lydrejse gennem Vor Frelsers Kirkes 800-årige historie – fra blodige magtkampe til hemmeligheder gemt under kirkegulvet.
I episode nr. 4 får podcasten besøg af Horsens Museums arkæolog og museumsinspektør Lars Pagh, der dykker ned i kirkens mysterier og afslører, hvad arkæologien kan fortælle os om fortidens magtspil.
Lyt med, bliv klogere – og måske får du selv lyst til at gå på jagt efter historiske spor i din by! Du finder "Riget, magten og æren" der, hvor du normalt lytter til podcasts eller lyt med her.
Serien er produceret af Genfortalt Podcast og støttet af Farumgaard Fond, Insero Fonden, Horsens Provstipulje, Horsens Folkeblad Fond, Skole-kirkesamarbejdet i Horsens samt Vor Frelsers Kirke Horsens.
Foto: Genfortalt Podcast/Kile Kommunikation
Museum Horsens er med i en podcastrække, der er lavet i samarbejde med Gudenå samarbejdet og syv andre museet, samt VisitAarhus og Kystlandet. Her bliver kulturhistorien fra Gudenåens bred formidlet på spændende vis. Lyt med på Oplevgudenaa.dk
I podcastserien Gudenåens klostre deltager middelalderarkæolog og museumsinspektør fra Museum Horsens Lars Pagh i afsnit nr. 2: "Gudenåens klostre: Klostrenes franchisemodel". I dette afsnit bliver klostervæsenets drift taget under luppen. Klostrene blev nemlig drevet efter en særlig og genkendelig model. Lars Pagh tager udgangspunkt i Voer kloster ved Gudenåen som eksempel.
Afsnittet kan høres her.
Medvirkende: Middelalderarkæolog og museumsinspektør fra Museum Horsens Lars Pagh. Journalist: Lene Grønborg Poulsen.
Voer Kloster var et af mange klostre langs Gudenåen i middelalderen. Klostrene centrerede sig omkring tre områder på den 150 km lange Gudenå. Læs mere om klostrene her.
Vikingerne ved floden fortæller historien om de danske vikinger fra en helt ny synsvinkel – nemlig fra det midtjyske område i nærheden af Gudenåen. Her løb åen, eller floden om man vil, som en åre gennem landskabet på samme måde, som den stadig gør det i dag.
I afsnit nr. 7 ”På vej mod middelalderen” dykker arkæolog og museumsinspektør ved Museum Horsens, Lars Pagh, ned i de spektakulære fund fra sen vikingetid. Hør bl.a. om den fantastiske runesten rejst af Dronning Tove, der i dag kan opleves i Sønder Vissing Kirke.
Afsnittet kan høres her.
Medvirkende: Lars Pagh, Museum Horsens. Journalist: Lene Grønborg Poulsen
Vikingerne ved floden er en del af podcastserien "Åsteder – Fortællinger fra Gudenåen", som er udgivet af museerne langs Gudenåen og tilrettelagt af journalist Lene Grønborg Poulsen. Lyt til alle afsnittene her.