Gå til hovedindhold

Fængselsmuseet øger tilgængeligheden for gæster med autisme

Sammen med AutismGoTo har museet udarbejdet en social præsentation, som gør det lettere for mennesker med autisme at komme på museum og få en positiv oplevelse.

 • Læs op

Indhold

  For mange mennesker diagnosticeret med autisme, og deres familier, kan et museumsbesøg være svært at overskue. Sociale udfordringer, uvante omgivelser og manglende forudsigelighed kan gøre det unødigt svært at komme ud på tur. Og her er en social præsentation en stor hjælp.

  Hvad kan jeg opleve i museet, hvor kan jeg købe billetter, og hvordan finder jeg rundt? Er der et sted, hvor jeg kan finde ro, og hvor er toilettet? Alle disse spørgsmål giver præsentationen svar på. Med den i hånden, enten som printet eller digital version, er det lettere at planlægge og gennemføre en tur til Fængselsmuseet.

  Med mange billeder og få ord guider præsentationen dig gennem museet skridt for skridt, lige fra du står på parkeringspladsen, til du er kommet hele vejen igennem museet. På en særskilt informationsside får du desuden praktiske informationer om Fængselsmuseet, som du kan orientere dig i inden dit besøg.

  Den sociale præsentation er blevet til i et samarbejde mellem Fængselsmuseet, FÆNGSLET, AutismGoTo og Landsforeningen Autisme.

  Den kan downloades her

  Se mere om AutismGoTo her