Gå til hovedindhold

Udskoling

Her finder du spændende forløb, du kan bruge som supplement til din øvrige undervisning. Tjek vores forløb til udskolingen her. Undervisning og aktiviteter tilpasses naturligvis målgruppen.

  • Læs op

Indhold

    Lær om begravelsesritualer fra senistid til middelalder. I vil blandt andet lære at opstille en tese samt begrunde og afprøve den gennem filosofisk argumentation og samtale. Snack-forløbet er et supplement til din undervisning.

    Forløbet er inddelt i tre faser. En før-fase, besøget på Horsens Museum og hjemme igen på skolen. 

    Før
    Forud for besøget arbejder I alderssvarende med Død & Begravelse i eget materiale. Det er vigtigt, at eleverne har baggrundsviden før klassens besøg på museet.

    Museumsbesøg
    Dialogisk formidling i udstillingen med teaterpædagogiske øvelser og kronologipuslespil. Alle aktiviteter er tilpasset indskolingen.

    Hjemme
    Efterarbejde hjemme på skolen med fortsættelse af den filosofiske argumentation og samtale, vi har taget hul på på museet.

    Materiale og aktiviteter til før- og efterarbejde finder du nederst på siden og tager udgangspunkt i vores arkæologiske udstilling.

    • Fag: Historie, dansk, kristendomskundskab, DSA
    • Pris: 500 kr. Inkluderer materiale du selv henter fra hjemmesiden, museumsbesøg med formidler og aktiviteter. Besøg i udstillingen på egen hånd er gratis. Husk blot at booke tid via nedenstående mailadresse. 
    • Varighed på museumsbesøg: 1,5 time
    • Sted: Horsens Museum
    • Book forløbet på pkbo@horsens.dk


    Død og begravelse - undervisningsmateriale.pdf
    Elev- og lærerhæfte.
    Printes 2-sidet med dobbelthæftning i farver. 
    Klik her-link i afsnittet om Shamanen tilgås i pdf-udgaven på din pc

    Til læreren.pdf
    Opgaveforslag til læreren i et pick ’n mix-princip.

    Vær med til at samle brikkerne til puslespillet om Danmarks ældste kultur og natur.

    Rensdyrjægerne var blandt de første mennesker i Danmark og Horsens. Dengang så landskabet helt anderledes ud.

    Fortiden er et puslespil, vi hele tiden finder nye brikker til. Jo længere tilbage i tiden vi kommer, desto større bliver gætterierne på sammenhængen mellem disse brikker. Her lærer eleverne blandt andet at blive opmærksomme på forskellen mellem identificering og tolkning.

    Læs hele forløbsbeskrivelsen i kataloget.

    • Fag: Historie, dansk, biologi, geografi, DSA
    • Pris: 1000 kr. Inkluderer tilsendt lærervejledning og undervisningsmateriale med lektionsplaner, faktatekst og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
    • Varighed på museumsbesøg: 3 timer inkl. pause
    • Sted: Horsens Museum
    • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk

    Tid: Udbydes i perioden maj - september

    Vitus Bering er en af byens helt store profiler, og så er han Horsens’ sejeste mand. Hvorfor? Fordi han står bag to af verdenshistoriens største opdagelsesrejser, Kamtjatka-ekspeditionerne.

    Kom ind på Horsens Museum og lær mere om Vitus Berings vilde bedrifter i et besøg bestående af en rundvisning i udstillingen, hvor vi fortæller, og I spørger. Herefter skal vi aktivere de små grå i en klasseaktivitet, hvor I i fem overskrifter skriver alt det, I kan huske om en given periode af Vitus Berings liv. Aktiviteten genererer en lille vidensbank, I kan tage med hjem og bruge i jeres videre arbejde med Vitus Bering. Så går vi i Lunden, hvor I på egen krop skal prøve kræfter med Vitus Bering-historien i museets Bering-Challenge, Berings Besværligheder.

    Berings Besværligheder er et underholdende og udfordrende samarbejdsløb, hvor klassen i hold skal samarbejde om aktiviteter, der relaterer sig til Kamtjatka-ekspeditionerne. En aktivitet der repeterer fortællingen om Vitus Bering med kroppen.

    • Fag: Historie, dansk, kristendomskundskab, samfundsfag, idræt
    • Pris: 1000 kr. Inkluderer materiale med undervisnings- og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
    • Varighed på museumsbesøg: 3 timer inkl. pause
    • Sted: Horsens Museum
    • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk

    Vitus Bering er en af byens helt store profiler, og så er han Horsens’ sejeste mand. Hvorfor? Fordi han står bag to af verdenshistoriens største opdagelsesrejser, Kamtjatka-ekspeditionerne.

    Kom ind på Horsens Museum og lær mere om Vitus Berings vilde bedrifter i et besøg bestående af en rundvisning i udstillingen, hvor vi fortæller og I spørger.

    Herefter skal vi aktivere de små grå i en klasseaktivitet, hvor I i fem overskrifter skriver alt det, I kan huske om en given periode af Vitus Berings liv. Aktiviteten genererer en lille vidensbank, I kan tage med hjem og bruge i jeres videre arbejde med Vitus Bering.

    Før
    Hjemme arbejder I alderssvarende med Vitus Bering. Det er vigtigt, at eleverne har baggrundsviden før klassens besøg på museet. (Når forløbet er booket tilsendes link til forberedelse)

    På museet
    Rundvisning i udstillingen om Vitus Bering. Herefter aktiverer vi klassens fælles hukommelse i en aktivitet, hvor vi bruger vores nyerhvervede viden om Bering. Aktiviteten genererer en fysisk videnbank, I kan tage med tilbage til skolen og arbejde videre med.

    Hjemme
    Efterarbejde hjemme på skolen. Brug det skriftlige materiale I fik produceret på museet til at evt. at skrive en artikel om Bering, en historisk fortælling eller til et collagearbejde i billedkunst.

    • Fag: Historie, dansk, kristendom, samfundsfag
    • Pris: 500 kr. Inkluderer tilsendt lærervejledning og undervisningsmateriale med lektionsplaner, faktatekst og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
    • Varighed på museumsbesøg: 1,5 time
    • Sted: Horsens Museum
    • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk

    Hvis fangerne ikke overholdt reglerne i fængslet, kunne de blive idømt en disciplinærstraf. Lær om fængselsforholdene i begyndelsen af 1900-tallet og vær med til at gætte, hvilken straf fangens forseelse kunne give.

    Denne aktivitet er et dilemmaspil, hvor eleverne spiller rollen som fange. Gennem aktiviteter og dilemmaer lærer de om fængselshistorie i begyndelsen af 1900-tallet. Aktiviteten har et særligt fokus på disciplinærstraffe herunder valg og konsekvenser.

    Tilrettelagt over virkelige sager fra fængslets arkiver.

    Fag og kompetenceområder 

    • Historie: Kronologi og sammenhæng, kildearbejde, historiebrug.
    • Dansk: Læsning, fremstilling, fortolkning, kommunikation. 


    Praktiske oplysninger

    • Pris: 1.000 kr. 
    • Varighed på museet: 2 timer 
    • Sted: FÆNGSELSMUSEET
    • Tilkøb: Rundvisning i Fængselsmuseet kan tilkøbes eller bestilles særskilt. 


    Book

    Du booker forløb på pkbo@horsens.dk

    Book materiale og besøg i god tid.

    Din booking-mail skal indeholde følgende oplysninger:

    1. Navn på ønsket undervisningsforløb
    2. Minimum to ønsker til dato for museumsbesøget
    3. Navn på skole/institution
    4. Hvilken klasse
    5. Antal elever (max. en klasse ad gangen)
    6. Antal lærere/pædagoger
    7. Navn på kontaktperson
    8. Kontaktpersons e-mail
    9. Telefonnummer
    10. EAN-nummer OG CVR-nummer uden for Horsens Kommune
    11. Information om deltagere: Særlige behov og hensyn mm.

    Dit forløb er booket, når du modtager en bekræftelsesmail.