Gå til hovedindhold

Mellemtrin

Drømmer du om et spændende og anderledes forløb, du kan supplere din øvrige undervisning med, så tjek vores forløb til mellemtrinnet her. Undervisning og aktiviteter tilpasses målgruppen.

 • Læs op

Indhold

  Lær om begravelsesritualer fra senistid til middelalder. I vil blandt andet lære at opstille en tese samt begrunde og afprøve den gennem filosofisk argumentation og samtale. Snack-forløbet er et supplement til din undervisning.

  Forløbet er inddelt i tre faser. En før-fase, besøget på Horsens Museum og hjemme igen på skolen. 

  Før
  Forud for besøget arbejder I alderssvarende med Død & Begravelse i eget materiale. Det er vigtigt, at eleverne har baggrundsviden før klassens besøg på museet.

  Museumsbesøg
  Dialogisk formidling i udstillingen med teaterpædagogiske øvelser og kronologipuslespil. Alle aktiviteter er tilpasset indskolingen.

  Hjemme
  Efterarbejde hjemme på skolen med fortsættelse af den filosofiske argumentation og samtale, vi har taget hul på på museet.

  Materiale og aktiviteter til før- og efterarbejde finder du nederst på siden og tager udgangspunkt i vores arkæologiske udstilling.

  • Fag: Historie, dansk, kristendomskundskab, DSA
  • Pris: 500 kr. Inkluderer materiale du selv henter fra hjemmesiden, museumsbesøg med formidler og aktiviteter. Besøg i udstillingen på egen hånd er gratis. Husk blot at booke tid via nedenstående mailadresse. 
  • Varighed på museumsbesøg: 1,5 time
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på pkbo@horsens.dk


  Død og begravelse - undervisningsmateriale.pdf
  Elev- og lærerhæfte.
  Printes 2-sidet med dobbelthæftning i farver. 
  Klik her-link i afsnittet om Shamanen tilgås i pdf-udgaven på din pc

  Til læreren.pdf
  Opgaveforslag til læreren i et pick ’n mix-princip.

  Målgruppe: 6.-7. klasse

  Hvem var de skyldige? I dette undervisningsforløb arbejder eleverne med en række krimi-opgaver i Byarkivets lokaler på Horsens Museum. Eleverne introduceres til en række kilder og arbejder med ægte arkivalier. 

  Ved at bestille tilbuddet ”Krimi-besøg” får I tilsendt inspiration til undervisningsforløb med lektionsplan og undervisningsmaterialer. På museet bliver eleverne undervist af en af museets fagpersoner, som guider dem i arbejdet med en række opgaver og kilder.

  Tilbuddet kan med fordel suppleres med en tur rundt i Horsens by, hvor eleverne besøger nogle af de gerningssteder, som de har arbejdet med på museet.

  Byvandring kan tilkøbes.
   

  • Varighed på museet: 1 time
  • Sted: Horsens Museum
  • Pris: Gratis
  • Kontakt Horsens Museum på pkbo@horsens.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke aktiviteten.

  Lær om Danmarks ældste kultur og natur.

  I forbindelse med anlæggelsen af en ny ringvej syd for Horsens, var arkæologer fra Horsens Museum i 2016 på udgravning ved Tyrsted.

  Her gjorde de kort før jul et opsigtsvækkende fund i et dødishul. Gemt i dødishullets 13.000 år gamle tidskapsel lå resterne af en gedde, bearbejdede rensdyrtakker og en hel del flint. Dødishullet som tidskapsel er omdrejningspunktet for dette forløb.

  Læs hele forløbsbeskrivelsen i kataloget.

  • Fag: Historie, dansk, natur/teknologi, DSA
  • Pris: 1000 kr. Inkluderer tilsendt lærervejledning og undervisningsmateriale med lektionsplaner, faktatekst og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
  • Varighed på museumsbesøg: 3 timer inkl. pause
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk

  Tid: Udbydes i perioden maj - september

  Vitus Bering er en af byens helt store profiler, og så er han Horsens’ sejeste mand. Hvorfor? Fordi han står bag to af verdenshistoriens største opdagelsesrejser, Kamtjatka-ekspeditionerne.

  Kom ind på Horsens Museum og lær mere om Vitus Berings vilde bedrifter i et besøg bestående af en rundvisning i udstillingen, hvor vi fortæller, og I spørger. Herefter skal vi aktivere de små grå i en klasseaktivitet, hvor I i fem overskrifter skriver alt det, I kan huske om en given periode af Vitus Berings liv. Aktiviteten genererer en lille vidensbank, I kan tage med hjem og bruge i jeres videre arbejde med Vitus Bering. Så går vi i Lunden, hvor I på egen krop skal prøve kræfter med Vitus Bering-historien i museets Bering-Challenge, Berings Besværligheder.

  Berings Besværligheder er et underholdende og udfordrende samarbejdsløb, hvor klassen i hold skal samarbejde om aktiviteter, der relaterer sig til Kamtjatka-ekspeditionerne. En aktivitet der repeterer fortællingen om Vitus Bering med kroppen.

  • Fag: Historie, dansk, kristendomskundskab, idræt
  • Pris: 1000 kr. Inkluderer materiale med undervisnings- og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
  • Varighed på museumsbesøg: 3 timer inkl. pause
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk

  Vitus Bering er en af byens helt store profiler, og så er han Horsens’ sejeste mand. Hvorfor? Fordi han står bag to af verdenshistoriens største opdagelsesrejser, Kamtjatka-ekspeditionerne.

  Kom ind på Horsens Museum og lær mere om Vitus Berings vilde bedrifter i et besøg bestående af en rundvisning i udstillingen, hvor vi fortæller og I spørger.

  Herefter skal vi aktivere de små grå i en klasseaktivitet, hvor I i fem overskrifter skriver alt det, I kan huske om en given periode af Vitus Berings liv. Aktiviteten genererer en lille vidensbank, I kan tage med hjem og bruge i jeres videre arbejde med Vitus Bering.

  Før
  Hjemme arbejder I alderssvarende med Vitus Bering. Det er vigtigt, at eleverne har baggrundsviden før klassens besøg på museet. (Når forløbet er booket tilsendes link til forberedelse)

  På museet
  Rundvisning i udstillingen om Vitus Bering. Herefter aktiverer vi klassens fælles hukommelse i en aktivitet, hvor vi bruger vores nyerhvervede viden om Bering. Aktiviteten genererer en fysisk videnbank, I kan tage med tilbage til skolen og arbejde videre med.

  Hjemme
  Efterarbejde hjemme på skolen. Brug det skriftlige materiale I fik produceret på museet til at evt. at skrive en artikel om Bering, en historisk fortælling eller til et collagearbejde i billedkunst.

  • Fag: Historie, dansk, kristendom
  • Pris: 500 kr. Inkluderer tilsendt lærervejledning og undervisningsmateriale med lektionsplaner, faktatekst og aktivitetsforslag samt museumsbesøg
  • Varighed på museumsbesøg: 1,5 time
  • Sted: Horsens Museum
  • Book forløbet på: pkbo@horsens.dk