Hemmelige Horsens historier

Der gemmer sig mange spændende historier lige under overfladen rundt omkring i Horsens kommune. Følg vejledningen nederst i teksten, kom med på museets nye 360 graders rundvisninger på lukkede, hemmelige og forsvundne steder, og dyk ned i fortiden.

Klostermølle
I midten af 1100-tallet kom benediktinermunke til området ved Gudenåens udløb i Mossø.  Munkene byggede Voer Kloster på dette sted, der i dag kaldes Klostermølle. De nuværende bygninger ligger oven på ruinerne af klostret, der blev ødelagt omkring 1568.

Tag med på en virtuel 360 grader rundvisning i området. Tryk på pilene for at komme rundt, og find info-tags med endnu mere viden. God tur i Klostermølle!

På toppen af Horsens Kommune
Naturen i Horsens er noget særligt. Derfor har vi udvalgt nogle af kommunens smukkeste udsigtspunkter og sammensat en virtuel tur til dig. Ud over stedernes herlighedsværdi, rummer de masser af kulturhistorie.

Kom med på en 360 grader udflugt, der tager dig med på toppen af Horsens Kommune. Tryk på kikkerterne for at bevæge dig rundt mellem højene, og find info-tags med endnu mere viden. Oppe i venstre hjørne ses en knap, der ligner et kort. Hvis du trykker på dette, åbner der sig et kort (Googles rettigheder) med udsigtspunkternes placering markeret med en rød pin. Ud fra den pin, hvor du befinder dig, ses en rød radar, der beskriver dit virtuelle synsfelt. Når du drejer dig rundt i turen, vil radaren også dreje sig. Du kan bevæge dig fra sted til sted ved at trykke på kortets pins. Du lukker kortet igen ved atter at klikke på kort-knappen. God tur i naturen!

Vejledning
Tryk på pilene eller kikkerterne for at komme fra sted til sted. Klik på skærmen og træk i musen for at bevæge dit synsfelt 360 grader rundt. Hvis du støder på et logo med et ”i”, kan du trykke på det, og der popper en informationsboks op. Tryk på krydset for at lukke det igen. I nogle af turene findes også ikoner af et fotografi og et videokamera. Ved et klik på disse får du adgang til henholdsvis billeder og film.

Når du har været et sted, kommer der et lille flueben på de små forhåndsvisningsbilleder, når du fører musen hen over en pil.

I bunden af skærmen findes et kontrolpanel.

1. Knapperne med plus og minus zoomer henholdsvis ind og ud. Du kan også bruge musen til at zoome.
  2. Knappen med pilen sætter synsfeltet til at rotere automatisk, og det kan slås fra ved at klikke på knappen igen.
  3. Hvis du trykker på knappen med de tre firkanter, får du en oversigt over de tilgængelige steder – du kan scrolle til siden for at se alle mulighederne og trykke på et af forhåndsvisningsbillederne for at tilgå det ønskede sted. Klik på knappen igen for at fjerne oversigten.
  4. Ved at klikke på knappen med en firkant med konkave sider ændres perspektivtypen: sfærisk, fiskeøje eller stereografisk.
  5. Knappen med de tre stiplede streger aktiverer fuld skærm. Du kan de-aktivere fuld skærm ved at trykke på knappen igen.