Fængselsmuseet i sommerferien 2022

I sommerferien byder Fængselsmuseet på nye udstillinger, aktiviteter og historier om livet i danske fængsler.

Nervepirrende aktiviteter: Find de ulovlige genstande

I Fængselsmuseets nye aktiviteter kan gæsterne prøve kræfter med, hvad det vil sige at være fængselsbetjent, og hvor opfindsomme fangerne kan være til at finde gemmesteder. Det gamle gennemlysningsapparat er blevet fundet frem fra magasinet og fungerer nu som et spil, hvor det gældes om at finde ulovlige genstande gemt i kufferter og tasker. Kan du spotte dem alle eller overlister fangerne dig?

Du har samtidig mulighed for at dyste i at visitere en celle mod en anden eller dig selv i kampen mod tiden, når uret sættes i gang. Kan du gennemskue alle gemmestederne og finde frem til de ulovlige genstande inden tiden rinder ud? Fantasien bliver for alvor sat på prøve og kun de kløgtigste finder dem alle.

Nye udstillinger

I Fængselsmuseets nye udstillinger kan du se eksempler på genstande brugt til indsmugling, hjemmelade hashpiber og meget mere. Nogle af genstandene har tidligere været udstillet, men denne gang fortæller hver genstand en særlig historie om fangerne bag kreationerne. I det tilstødende lokale kan du overvære et skyggespil, der viser, hvordan fanger bliver fikseret i en sikringscelle. I samme rum er genstande udstillet, f.eks. sikkerhedsnåle og søm, som alle har været slugt af fanger igennem tiden.

Jagten på de undslupne fugle

Viste du, at man som fange måtte have to fugle i sin celle? De skulle selvfølgelig være i et fuglebur, men måske brød nogle ud og fløj rundt i fængslet. Denne problemstilling er omdrejningspunktet for sommerferiens nye børneaktivitet. I alt er 8 forskellige fugle spredt ud i museet. Sammen med entrebilletten får du udleveret et hæfte med en nærmere introduktion. I hæftet kan du se billeder af fuglene, deres navn og krydse af, hvilke du finder. Kan du finde dem alle?

Særlige rundvisninger om sprængfarlige flugtplaner

For de ekstra nysgerrige har Fængselsmuseet tilrettelagt en speciel rundvisning, som går tæt på fangernes arbejde i fængslet, en tidligere justitsminister og flugtplaner i alle afskygninger. Blandt andet har vi været i arkiverne og fundet en forhørsprotokol, som fortæller om de vilde flugtplaner om at sprænge ringmuren i stykker, mens fangerne var på gårdtur. Få hele fortællingen og hør, hvor det endte, når museets rundvisere står klar til at føre dig igennem historien alle dage i perioden fra 27. juni til og med 7. august.

Der vil dagligt være 6 rundvisninger, som du kan booke plads til på forhånd eller ved ankomsten til museet.

Bemærk: Rundvisningerne varer ca. 1 time og foregår udendørs.