Smag på historien – og østers!

Tag med på en rejse tusinder af år tilbage i tiden på en vandring lørdag den 18. juni 2022. Arrangementet afholdes to gange i løbet af dagen: kl. 13-14 og kl. 15-16.

Vandringen foregår i de jernalderlandsbyer, som Museum Horsens de seneste år har udgravet forud for etableringen af de nye boligkvarterer nordvest for Nørrestrand.

Vi runder vandringen af med udsyn over Nørrestrand og tilbageblik til den ældre stenalder, hvor livet blev levet ved fjorden. Fjorden var i stenalderen blandt andet rig på østers, og det nød stenalderfolket godt af. Der blev spist østers i store mængder, og resterne efter deres måltider finder arkæologer i dag i deres køkkenmøddinger.

Turen afsluttes med en smagsprøve på stenalderens mad: Østers (med bobler).

• Rundvisere er arkæolog Martin Krog Nielsen og arkæolog Thomas Booker Nielsen, Museum Horsens.
  • Tidspunkt: Arrangementet afholdes to gange i løbet af dagen: kl. 13-14 og kl. 15-16.
  • De to arrangementer er gratis, men kræver tilmelding på tlf. 76 29 23 50.
  • Mødestedet er P-pladsen ved krydset Nordre Strandvej/Højbovej, 8700 Horsens.
  • Se mere på: www.horsensholder.dk