Skip Navigation

Påsken på Horsens Kunstmuseum

Skærtorsdag den 1. april kl. 10 til 12 og kl. 14 til 16 kan du opleve en live Tape street art performance med kunstner Phuc Van Dang på Horsens Kunstmuseums vinduer ud til parken i Lunden. I den anledning kan du også være med til at sprede påskestemning med en påskeægskonkurrence inspireret af Phuc Van Dangs univers.

Vi fejrer påsken på Horsens Kunstmuseum
Selvom Horsens Kunstmuseum desværre stadig er lukket for besøgende gæster, er der i påskeferien alligevel rig mulighed for at få spændende og kreative kunstoplevelser for hele familien i parken udenfor museet.

Vi har nemlig allieret os med den lokale kunstner Phuc Van Dang, der skærtorsdag den 1. april, kl. 10-12 og igen kl. 14-16 vil skabe en live performance inspireret af museets historie på vinduerne ud til parken. Du kan altså på behørig afstand tage familien med på en gåtur i parken og opleve kunstnerens Tape street art udefra.


Hvad er Tape street art?
Tape street art er et alternativ til spraydåsen. Tape Street Art er gadekunst lavet med tape.

Det startede i 80'erne, hvor nogle grafittimalere besluttede at finde alternativer til spraydåser, og siden årtusindskiftet er det blevet mere og mere populært.

Udover at være overraskende smukt og originalt har tape street art også den store fordel, at det er nemt, hurtigt og lydløst at installere. Desuden behøver man ikke at beskytte de genstande, som er ved siden af, fordi der ikke kommer malerklatter. Det er også nemt at fjerne igen, hvilket gør det ideelt til midlertidige kunstinstallationer og events.

Tape art er ikke bare statisk og i 2D. Det kan kombineres med videoprojektioner, skulpturer, lysperformance og andre kunstneriske udtryk.


Om Phuc Van Dang
I Phuc Van Dangs værker fortælles historier ofte i en enkelt, ubrudt streg, og stregen bliver en fortælling i sig selv. Han laver aldrig rettelser; når en streg er malet, forbliver den der, og ligesom i livet fører hvert trin til det næste. Selv hvis der begås en fejl, forvandles den til noget positivt og indgår i helheden.

Phuc Van Dang skaber sine værker uden skitser og ser de organisk voksende kompositioner som en integreret del af processen; hans værker udvikler sig som levende organismer og antager nye former gennem hele arbejdsprocessen uden et forudbestemt resultat i tankerne. En fortælling udtrykt i visuelle billeder trækker på sin egen semiotiske 'grammatik', og visuel storytelling giver en meget rigere symbolpalette end skrevet tekst alene.

I Phuc Van Dangs univers er en forståelse af fundamentet, selve DNA'et, et nøgleelement i storytelling, og vigtigheden af at kende vores baggrund, vores egen historie og vores kultur er stor. Ifølge ham skaber mennesker kultur, ikke omvendt, og vi bør kende og forstå vores egen kultur, men altid have friheden til at granske den, genoverveje den og på den måde transformere den. Ved hjælp af storytelling sætter Phuc Van Dang det menneskelige i centrum af fortællinger, der reflekterer over personlige historier, sociale spørgsmål og de bevægelser, der former vores kultur i dag.


Påskeægskonkurrence
I anledning af Phuc Van Dangs performance vil vi gerne pynte op udenfor foran Horsens Kunstmuseum med de fineste påskeæg i byen, naturligvis inspireret af Phuc Van Dangs univers. Så vær med til at sprede påskestemning ved at lave dit eget påskeæg, aflever det og vær med i lodtræningen om en påskehyggelig præmie fra kunstneren Phuc Van Dang selv.


Hvordan er man med i konkurrencen?
Klip et påskeæg ud i kraftigt hvidt papir, ægget skal gerne kunne være på et A4 ark. Dekorer påskeægget på begge sider, gerne i sort inspireret af Phuc Van Dang. Få inspiration fra kunstnerens egne kunstværker på Instagramprofilen @phucisme. Du må bruge alle de tegne og maleredskaber du vil.

Aflever dit påskeæg i Horsens Kunstmuseums sorte postkasse senest mandag d. 29. april.

Husk at vedlægge en seddel med navn, adresse og tlf. nr.

Horsens Kunstmuseum sørger for opsætning af æggene udenfor foran museet.

Konkurrencen er både for børn og voksne.

Læs yderligere information om konkurrencen og de kommende events på museets hjemmeside og på vores Facebook