Horsens Kunstmuseum andet halvår 2020

Sommeren på Horsens Kunstmuseum er gået over al forventning og vi kan se tilbage på en juli måned med et rekordhøjt besøgstal, som det i øvrigt gør sig gældende for mange af landets museer. På udstillingsfronten arbejdes der nu frem mod efterårets udstillinger og aktiviteter.

Etablering af installation af Hesselholdt & Mejlvang i Caroline Amalielunden

I efteråret 2020 etableres Hesselholdt & Mejlvangs værk ‘Native, Exotic, Normal / Circle of Flags’ fra 2016 i Caroline Amalielunden foran Horsens Kunstmuseum. Her opstilles 12 flagstænger i en cirkel. Hver flagstang er malet i samme farve som de flag, de understøtter. Flagstængerne adskiller sig i højden, med den lyseste hudfarve som den højeste og den mørkeste hudfarve som den korteste. De hudfarvede flag er én farve og blottet for de markeringer eller opdelinger, der er kendt fra de fleste nationale flag.

Installationen er tilgængelig fra lørdag den 19. september og forventes at kunne opleves i resten af 2020.

Christian Lemmerz, Grab 1-7

Christian Lemmerz & Norbert Tadeusz i dialog

Horsens Kunstmuseum præsenterer i efteråret en dialogudstilling mellem billedhugger Christian Lemmerz og maler Norbert Tadeusz. I 2016 blev udstillingen MEAT med værker af den tyske kunstner Norbert Tadeusz (1940-2011) og den tysk/danske kunstner Christian Lemmerz forsøgt gennemført i hos danske Faurschou Foundation i Beijing. Dog blev Norbert Tadeusz malerier bortcensureret af de kinesiske myndigheder ved indrejsen til Kina og det var således kun Christian Lemmerz værker, der blev vist på den planlagte udstilling i Kina. På væggene hvor Norbert Tadeusz værker skulle have hængt hang tomme hvide lærreder. Udstillingen var æstetisk smuk, men den ønskede dialog udeblev pga. af den kinesiske censur. Nu bringer Horsens Kunstmuseum de to kunstneres værker sammen i en dialogudstilling i efteråret 2020.

Udstillingen er gavmildt støttet af: Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Knud Højgårds Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Insero Horsens, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, 15. Juni Fonden, Familien Hede Nielsens Fond og Beckett Fonden.

Udstillingen er at opleve i perioden lørdag den 3. oktober 2020 – søndag den 17. januar 2021.

Norbert Tadeusz, 'Macelleria'

Et fokus på samlingen af Lars Nørgård

Horsens Kunstmuseum præsenterer i efteråret 2020 en større ophængning med samlingens værker af Lars Nørgård. Ophængningen præsenterer museets samling af kunstneres praksis, som spænder over perioden 1983 – 2017. I forbindelse med ophængningen udgiver museet en publikation med tekst og billeder af samlingens værker.

Lørdag den 7. november 2020 – søndag den 21. marts 2021

Et udvidet aktivitetsprogram for 2020/2021

Takket være Ny Carlsbergfondet præsenterer Horsens Kunstmuseum et udvidet arrangementsprogram i efteråret 2020 og foråret 2021. Dette består af alt fra workshops, kunst & kaffe, koncerter, aktiviteter for hele familien, byvandringer og et samarbejde med Horsens Bibliotek.

For yderligere information kontakt venligst: museumsinspektør Julie Horne Møller på mail: jhmo@horsens.dk eller 76292370 / 53382439. Yderligere informationer findes på www.horsenskunstmuseum.dk.