Skip Navigation

Kom, lad os gå! Byvandringer i Horsens

Din nabo gør det. Din veninde gør det. Dine kolleger gør det. Og du gør det. Vi gør det alle sammen. Vi går. Og det seneste år har vi gået efter den samme opskrift nemlig 'sammen hver for sig'. Men nu kan vi endelig mødes og gå sammen igen, sådan rigtigt sammen. Det fejrer Museum Horsens med en masse vandreture i historien i april måned. Kom med!

Naturen og kulturlandskabet har været mere end almindelig populært blandt hjemmearbejdende og frisk luft-søgende mennesker det seneste år. I en hverdag godt pakket ind i restriktioner og begrænsninger har vi søgt udenfor for at se noget andet end vores egen lille boble, og mange har ledt efter nye vandreruter og udflugtsmål i jagten på coronasikre weekend-aktiviteter.

Men nu behøver man ikke længere starte bilen og køre langt væk for at opleve noget nyt. Museum Horsens' arkæologer, kunsthistorikere og historikere inviterer nemlig på ni forskellige vandreture i april måned. Det foregår lokalt i Horsens, og man får serveret en masse ny viden og oplevelser, som ikke er tilgængelig, når man 'bare' vandrer rundt.

- "Vi savner at fortælle historier! Lige om lidt kan vi invitere indenfor på museerne, men inden da håber vi, at folk har lyst til at gå sammen med os og høre Horsens' historie lige dér, hvor den har fundet sted", siger museumschef Merete Bøge Pedersen.

Mange af museets medarbejdere har også fået gået vandreskoene til og oplevet byen og naturen til fods under nedlukningen. Og selv om en gåtur er forfriskende i sig selv, så bliver den oftest endnu bedre, hvis den bliver akkompagneret af nogle skønne, skøre og skæve fortællinger. Og her kan historien noget særligt, mener museumschef Merete Bøge Pedersen.

- "Der er masser af historier i og omkring Horsens, og dem vil vi gerne tage folk helt med ud i", fortsætter museumschef Merete Bøge Pedersen.

Der er noget for enhver smag i Museum Horsens' april program - lige fra kunst i byen til fængselshistorier og historiske highlights. Gåturene med Museum Horsens er gratis, og der er plads til 9 personer i fornuftige sko på hver tur. Hvis forsamlingsloftet hæves, vil der naturligvis tilsvarende blive plads til flere. Du kan se mere om de enkelte ture og hvordan du tilmelder dig på arrangementskalenderen


HVAD?
Gåture direkte ind i historien og kulturen

HVOR?
I og omkring Horsens midtby.

HVORNÅR?
Ni gange i løbet af april. Programmet findes her.

HVOR LÆNGE?
Hver tur varer ca. en time. Vi anbefaler fornuftigt fodtøj og tøj, der passer til vejret

HVOR MANGE?
På grund af forsamlingsloftet på 10 personer er der på hver tur plads til én guide og ni nysgerrigere vandrere

HVOR MEGET?
Det er ganske gratis at komme med på tur