Skip Navigation

Johnny Cash Band live fra Horsens Statsfængsel!

Oplev en helt unik koncert og en fantastisk stemning, når Johnny Cash Band i forbindelse med Horsens Holder spiller Johnny Cashs ikoniske fængselssange i fængselskirken den 17. juni kl. 19.

Koncerten er udsolgt!

Med koncerten går alting op i en højere enhed. Johnny Cash Band spiller de udødelige sange som ”Folsom Prison Blues”, ”San Quentin” og ”I Walk the Line”. Sange, som Johnny Cash selv optrådte med i amerikanske fængsler og som med hans liveindspilninger satte fokus på musikken som lyspunkt i fangernes ellers monotone hverdag. 

Koncerten bliver spillet i autentiske rammer i det tidligere Horsens Statsfængsel, som i mange år var fængsel for Danmarks allerværste kriminelle. Og endda i fængselskirken, hvor mange danske og udenlandske kunstnere tidligere har optrådt for fangerne. 

Og så er det oven i købet netop i år, at Johnny Cash ville have fyldt 90 år. På den måde bliver koncerten også en slags mindekoncert, som markerer Johnny Cashs store betydning for country-musikken og mange musikelskere verdenen over. 

Cover-orkesteret Johnny Cash Band har optrådt med Cashs musik i mere end 10 år. ”At spille i netop det tidligere Horsens Statsfængsel er absolut en af de helt store drømme, som går i opfyldelse for os”, siger forsangeren Ivan Bach. Han fortsætter: ”Det er for os en helt særlig oplevelse, som vi ser meget frem til. Vi har derfor sammensat en helt særlig spilleliste for lige præcis denne koncert”.

For Johnny Cash Band er omdrejningspunktet Johnny Cashs legendariske evne til at formidle selv svære eksistentielle spørgsmål. Og dette kommer til udtryk i sangteksterne. Ivan Bach forklarer: ”Langt de fleste af hans sangtekster har meningsfulde og evigtgyldige budskaber til os alle om at bevare håb og kærlighed i en temmelig foranderlig verden”. Og det er stadig lige så relevant i dag, som dengang sangene blev sunget af Cash selv. 

Koncerten er gratis, men kræver tilmelding på e-mail faengselsmuseet@horsens.dk

Læs mere om begivenheden på Horsens Holders hjemmeside.