Skip Navigation

Museum Horsens deltager i Horsens Holder

Her finder du en oversigt over de arrangementer, Museum Horsens har på programmet til festivallen Horsens Holder.

Igen i år afholder Horsens Kommune en festival i Horsens midtby. Det sker fra den 8. juni til og med den 11. juni 2023. I løbet af den fire-dages-festival kan du opleve mange forskellige typer af kulturoplevelser for store og små. Her er en samlet oversigt over, hvad Horsens Museum, Fængselsmuseet og Horsens Kunstmuseum tilbyder i de dage.

Det fulde program for Horsens Holder finder du på www.horsensholder.dk

 

TORSDAG DEN 8. JUNI

Bag kulisserne på Horsens Kunstmuseum
Torsdag den 8. juni kl. 15.00

Kom med bag om kulisserne på Horsens Kunstmuseum og besøg museets magasiner til en snak om indsamling og bevaring af den eksperimenterende samtidskunst.

Rundvisere: museumschef Claus Hagedorn-Olsen & museumsinspektør Julie Horne Møller
Mødested: Horsens Kunstmuseum
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.


Byvandring – Toppen af Horsens

Torsdag den 8. juni kl. 19.00

Natur og Kultur i Lunden. Kender du byens højeste punkt? Siger stednavnet Blæsbjerg dig noget? Oplev naturen og kulturhistorien i Lunden og omkring vandtårnet sammen med naturvejleder Thorke Østergaard og arkæolog Lars Pagh, når Naturcenter Ulvedal og Museum Horsens går sammen om at fortælle gode historier fra toppen af Horsens. På turen kommer du blandt andet op i Viggo Norns smukke vandtårn, hvor der er en flot udsigt over byen.

Guider: arkæolog Lars Pagh og naturvejleder Thorke Østergaard
Mødested: Foran Horsens Museum, Sundvej 1A
Pris: gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.

 

FREDAG DEN 9. JUNI

Kærlig Hilsen Hadet – en monolog om hadforbrydelser
Fredag den 9. juni kl. 10.00

Horsens Kunstmuseum præsenterer i samarbejde med Horsens bibliotek forestillingen: Kærlig hilsen hadet – en monolog om hadforbrydelser. Manuskriftet er skrevet af forfatteren Tomas Lagermand Lundme, opført af skuespiller Johannes Johannes Nymark og instrueret af Christoffer Berdal. Efter forestillingen vil der yderligere være et oplæg af Tomas Lagermand Lundme.

Oplægsholder: Tomas Lagermand Lundme
Mødested: Horsens Bibliotek
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.


THE MISIRLOU – HUMAN TRANSGRESSION - Side Show

Fredag den 9. juni kl. 20.00

Dyk ned i en helt ny verden, hvor grænserne for menneskets krop springes. En verden hvor det skønne og det grimme er det samme og hvor alt fordrejes igennem hurlumhejhusets spejle. Den spektakulære forestillinger udstiller sig midt i Michael Kviums forunderlige univers på Horsens Kunstmuseum. Et univers der på sammen måde som The Misirlou viser kroppen på vrangen og efterlader beskueren både forundret og forandret. Kom og oplev burlesque, cabaret, cirkus, freak show og musik i den allersmukkeste kombination, hvor det indimellem er okay at lukke øjnene.

Mødested: Horsens Kunstmuseum
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.

LØRDAG DEN 10. JUNI

Leg med lyd – workshop og koncert med Habengoods
Lørdag den 10. juni kl. 10.00

Gå lyd-amok på Fængselsmuseet! Fremstil dit eget musikinstrument og kom til koncert med Habengoods. Kom med til en koncert ud over det sædvanlige. Arrangementet begynder med din egen kreativitet, hvor du skal skabe dit eget musikinstrument. Bliv inspireret af fangernes kreativitet – leg med pap, kapsler, nøgler, havregryn og alt muligt andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser! Som minimum skal du dog fremstille et rasleæg, som du skal bruge under den efterfølgende koncert med det innovative band Habengoods. Så glæd dig – sådan en koncert har du med garanti ikke oplevet før!

Mødested: Fængselsmuseet
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig. Arrangementet er uden adgang til Fængselsmuseet.


Byvandring – oplev midtbyens street art i samarbejde med MÆRK BYEN

Lørdag den 10. juni kl. 11.00

Horsens Kunstmuseum inviterer til en byvandring om midtbyens street art. Her vil det være muligt at blive klogere på en række af de gavlmalerier og andet street art der er placeret i midtbyen.

Guide: Formidlingsmedarbejder Sanne Hvidt
Mødested: KUBEN på Søndergade
Pris: Gratis. Kræver ikke tilmelding


Smag på historien – blåmuslinger og østers

Lørdag den 10. juni kl. 13.00

Tag med på en vandring 7000 år tilbage i tiden til jægerstenalderen, hvor livet blev levet langs fjordens frodige bred, netop hvor Horsens Marina i dag ligger. Fjorden var rig på østers og andre muslinger, og stenalderfolket nød godt af lækkerierne. Der blev spist store mængder af muslinger, og i dag finder arkæologerne stadig resterne efter stenalderfolkets måltider i store dynger langs med fjorden i de såkaldte køkkenmøddinger. Vandringen afsluttes ved Horsens Bådeklub, hvor Fjordhave Horsens fortæller om deres fælles maritime nyttehave i Horsens Fjord, hvor der dyrkers muslinger. Vi slutter, som vi startede – i stenalderfolkets fodspor – med smagsprøver på fjordens lækkerier: Blåmuslinger og østers med brød og tangpesto samt et glas bobler. Arrangeret i samarbejde med Fjordhave Horsens.

Rundvisere: Arkæologerne Per Borup og Thomas Booker Nielsen
Mødested: Horsens Bådeklub
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.


Stumfilm m. livemusik: Evangeliemandens liv

Lørdag den 10. juni kl. 15.00

Oplev, hvordan film blev set i biografernes barndom, når Fængselsmuseet viser stumfilmen Evangeliemandens Liv akkompagneret af live musik. Filmen Evangeliemandens Liv havde premiere i 1915 og blev af samtiden udråbt til Nordisk Films allerbedste film nogensinde. Denne eftermiddag bliver stemningen til filmen sat af komponisten Ronen Thalmay, der i 25 år har akkompagneret live musik til stumfilm. Han giver først en introduktion om danske stumfilm og portrætteringen af fængsler på film. Derefter slukkes lyset, og du kan lade dig opsluge af stemingen, når filmen vises med live klaverakkompagnement af Ronen Thalmay.
Oplægsholder og akkompagnatør: Ronen Thalmay

Mødested: Fængselsmuseet
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig. Arrangementet er uden adgang til Fængselsmuseet.

SØNDAG DEN 11. JUNI

Broderiworkshop for alle
Søndag den 11. juni kl. 11.00

Nyd en søndag formiddag i broderiets tegn med kyndig vedledning af kunstner Mette Holtet Skov. Oplev broderiets mange muligheder og lad dig guide til at udfordre dig selv og dine evner. Alle er velkomne - både hvis du er erfaren med nål og tråd, eller hvis du er helt nystartet inden for feltet.

Guide: kunstner Mette Skov
Mødested: Platform K
Pris: Gratis. Kræver ikke tilmelding


Kunst & frokost med Klara Lilja
Søndag den 11. juni kl. 11.30

Horsens Kunstmuseum inviterer indenfor til Kunst og Frokost med et spændende oplæg fra billedkunstner Klara Lilja, som vil gå i dybden med hendes kunstneriske arbejde og proces.

Oplægsholder: Billedkunstner Klara Lilja
Mødested: Horsens Kunstmuseum
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.


100 år i toner

Søndag den 11. juni kl. 15.00

Snup en fordybelsesstund, dyrk fællesskabet og kom i stemning med historisk fællessang på Horsens Museum. Her tager Sascha Dupont os med på en tonerejse gennem 100 års musikhistorie. Hun fortæller om musikkens udvikling fra 1900 og frem til i dag tilsat musikalske eksempler fra de forskellige årtier. Vi skal denne eftermiddag både lytte og lade kroppen fyldes af skønne toner, men vi skal også selv finde vores sangstemme frem og stemme i, når Sascha byder op til fællessang.

Oplægsholder: Sascha Dupont
Mødested: Horsens Museum
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.


Byvandring – Det dunkle Horsens

Søndag den 11. juni kl. 20.00

Når gaden ligger øde hen, går vi igennem Horsens midtby og stifter bekendtskab med de dunkle historier. På denne byvandring kommer de små hår i nakken til at rejse sig. Her fortæller museumsinspektør Anne Katrine Nagel Christensen om de udstødte, de ulykkelige og de døde. Hør om hvad der foregik i det skjulte i fortidens Horsens, og om hvad der skete i gaderne om natten – og, hvis du tør, hør om uhyret med det grønne hår!

Guide: Museumsinspektør Anne Katrine Nagel Christensen
Mødested: Torvet, Horsens
Pris: Gratis. Forudgående tilmelding nødvendig.