Skip Navigation

Horsens Hideouts

Flugt gennem en virtuel tunnel, på borg-tur med en arkæolog, foredrag om byens store søfarer og meget mere.

Når Horsens Hideouts løber af stablen den 10. til 13. juni, deltager Horsens Museum og Fængselsmuseet selvfølgelig med spændende oplevelser for alle aldre.

Du kan komme på byvandring med museumschefen for Horsens Museum og direktøren for Industrimuseet og høre om Horsens’ udvikling som industriby fra 1800-tallet til i dag.

Ved Slangebjerget i Bygholm Park, hvor Erik Menveds Borg blev opført i middelalderens Horsens, er der familiesøndag med middelaldermusik og –leg. Her kan du komme på en formidlingstur med en arkæolog fra Horsens Museum, som vil fortælle historien om Erik Menved og hans borg.

I den normalt lukkede baggård til enkeboligen på Nørregade inviterer vi til udendørs foredrag i unikke rammer. Det er museumschef Merete Bøge Pedersen, der udfolder historien om den verdensberømte søfarer fra Horsens, Vitus Bering.

Og hvis du ikke har klaustrofobi, så kan du prøve at følge i fodsporene på flugtkongen Carl August Lorentzen. Fængselsmuseet har genskabt hans 18 meter lange tunnel ud af fængslet som en virtual reality-oplevelse. Den tager vi med ud på tre forskellige steder i byen, hvor vi hjælper dig i virtual reality-udstyret og fortæller om den fascinerende flugtkonge.

For præcis information om de enkelte arrangementer, se nærmere i vores kalender eller på Horsens Hideouts.