Kom på skattejagt på Fængselsmuseet i efterårsferien

I efterårsferien står Fængselsmuseet på FÆNGSLET i Horsens klar med skattejagt, cellevogn og spændende historier fra livet bag tremmer på det tidligere Horsens Statsfængsel.

Museet, som har vundet flere internationale priser, og som nævnes blandt de allerbedste fængselsmuseer i verden, er blandt andet klar med skattejagter for hele familien og historien om pastor Mikkelsen, som var involveret i den største fangeflugt i fængslets historie.

Flugtbingo og skjulte udgange
Fængselsmuseet har udviklet skattejagter for hele familien. Gå på jagt i fængslet for at finde de skjulte ting, som er nødvendige for en god flugt. Kan DU finde alle sporene og vælge den rigtige nøgle til friheden? Skattejagterne er til børn og barnlige sjæle fra ca. 6 år og frem.

Præsten med pistolerne
Det hører ikke til hjælpepræstens sædvanlige arbejdsopgaver at smugle beskeder og pistoler for fangerne, men det var præcis, hvad pastor Mikkelsen gjorde i 1944. Indsmuglingen var et led i en omstændelig flugtplan, som resulterede i den største fangeflugt fra fængslet. Kom med på vores spændende ferierundvisning og hør bl.a. hvorfor Mikkelsen hjalp fangerne, og hvilket tilnavn det gav ham. Foruden præsten med pistolerne får du også historien om en 18 meter lang tunnel, en svævebane og det fængselsliv, som fangerne flygtede fra.

Celler på hjul
I efterårsferien får du igen muligheden for at se eller blive kørt rundt i Fængselsmuseets cellevogn fra Vestre Fængsel. I den store, sorte Volkswagen kan du se, røre, lugte og føle, hvordan det er at sidde på en fastmonteret plastikstol i et af cellevognens små gule skabe, som de små rum bliver kaldt. Du kan lukke døren og fordybe dig i den graffiti og de hilsner, der er skrevet i skabet. Du kan også rejse dig og kigge ud af skabets lille vindue.

Praktiske oplysninger

• Rundvisningerne starter mandag den 10. oktober og slutter søndag den 18. oktober 2020. En rundvisning koster 35 kr. pr. person, udover entréen.

• Skattejagten tilbydes dagligt og er gratis efter betalt entré.

• Få mere information og bestil billet på FÆNGSLETs hjemmeside eller tlf. 76 10 00 11.

• Yderligere informationer; Fængselsmuseets tlf. 21 28 86 48 eller faengselsmuseet@horsens.dk.