Skip Navigation

Det sejler på Horsens Museum i vinterferien

Sejlskibe og opdagelsesrejser er temaet for en række sjove aktiviteter for børn på Horsens Museum i vinterferien.

Lige siden den første bosættelse i vikingetiden har Horsens været tæt knyttet til havet. Åens udløb i bunden af fjorden bød på unikke muligheder, og igennem århundrederne blev havnen igen og igen udbygget og ombygget.

I 1690'erne forlod en ung mand ved navn Vitus Jonassen Bering Horsens for at drage til søs, og han endte som kaptajn i den russiske flåde og leder af de ekspeditioner, der opdagede strædet mellem Asien og Nordamerika og kortlagde ukendte kyster.I vinterferien kan småfolk i Horsens selv blive inspireret til deres egne ekspeditioner. Horsens Museum har lavet et aktivitetsrum, hvor man kan se en række flotte modelskibe og selv folde papirbåde eller bygge et sejlskib i træ. Træskibene laves af et samlesæt, så alle kan være med. Materialerne til træskibet koster 30 kroner, og så er der masser af udstyr til udsmykning i krea-værkstedet til fri afbenyttelse.

Ved ankomsten til museet får børnene også et opgavehæfte, som sender dem rundt i museets Vitus Bering-udstilling for at løse sjove opgaver og lære mere om Berings rejser. Blandt de udfyldte opgavehæfter trækkes der lod om en fin gave fra Horsens Museum.

Man kan selvfølgelig også stadig opleve særudstillingen om Pretty Maids: Heavy [Hævi] Horsens. Stort hår, stramme bukser og seje elguitarer i lange baner!

Horsens Museum har åbent hver dag i vinterferien kl. 11 - 16 og en billet til voksne koster 30 kroner, børn under 18 er gratis.