Nye værker af unge kunstnere til Horsens Kunstmuseums samling

Horsens Kunstmuseum kan takket være 15. Juni Fonden indlemme fire nye skulpturer i museets samling.

Dette sker på baggrund af at 15. Juni Fonden i lyset af COVID19-pandemien har oprettet en pulje hvorigennem det har været muligt for landets kunstmuseer at ansøge om støtte til nye erhvervelser af landets unge kunstnere.

Fonden formulerer:

Håndsrækning til danske billedkunstnere

Konsekvenserne af COVID 19-pandemien er mange. Også på kunstens område. De rammer både den enkelte kunstner, de kulturelle institutioner som gallerier og kunstmuseer og i sidste ende publikum, der ikke får nye tilbud i en længere periode. De vedtagne hjælpepakker vil hjælpe en række billedkunstnere og museer, men både på mellemlangt og langt sigt forventes det, at feltet vil være stærkt udfordret og stå i en meget vanskelig økonomisk situation, hvor det vil tage lang tid, før kunstmarkedet igen normaliseres.

Blandt de hårdest ramte er de enkelte billedkunstnere, der ikke får nogen regulær indkomst og heller ikke let kan ernære sig ved andre aktiviteter, som det ellers er almindeligt blandt kunstnere.

Pulje til indkøb af dansk samtidskunst til kunstmuseer

Der oprettes en pulje på 3,5 mio. kr., der skal udloddes til anerkendte/statslige og statsanerkendte danske kunstmuseer til indkøb af dansk samtidskunst. Gennem denne pulje ønsker Fonden at give yngre danske kunstnere et skulderklap og en håndsrækning samt at sikre, at museerne får mulighed for at erhverve sig værker fra nutiden uanset den aktuelle økonomiske situation.

Ansøgningsberettigede er primært de 23 statslige og statsanerkendte danske kunstmuseer, der dækker feltet dansk samtidskunst.

Midlerne skal anvendes til erhvervelse af et eller flere kunstværker af anerkendte nulevende danske kunstnere.

Horsens Kunstmuseum har på denne baggrund indlemmet værkerne: ’Essa GM_01A1’ fra 2018 og ’Nasuia PR_01A2’ fra 2017 af Lea Guldditte Hestelund (f.1983), ’Future Friture - Turritopsis Dohrnii’ fra 2020 af Silas Inoue (f. 1981) og ’Bloom’ fra 2018 af Nanna Abell (f. 1985).

Værkerne forventes præsenteret på Horsens Kunstmuseum i løbet af udstillingsåret 2020.

For yderligere information kontakt venligst museumsinspektør Julie Horne Møller på jhmo@horsens.dk eller 76292370.

Lea Guldditte Hestelund: "Essa GM_01A1". 2018.
Nanna Abell: "Bloom". 2018
Silas Inoue: "Future Friture - Turritopsis Dohrnii". 2020.