Åben bunker

I anledning af 75 års jubilæet for befrielsen åbner Horsens Museum for guidede ture i et af beskyttelsesrummene i Lunden.

I Lunden i Horsens er der nogle små bakker med beton på toppen. Måske har du spekuleret over, hvad det egentlig er? Måske er det kunst eller kælkebakker? Nej, det er beskyttelsesrum helt tilbage fra Anden Verdenskrig. Faktisk blev der bygget 93 offentlige beskyttelsesrum i Horsens. Normalt er de spærret af, men i år har Horsens Museum, i samarbejde med Horsens Kommune, fået mulighed for at åbne for et enkelt beskyttelsesrum og fortælle om rummets funktion og historie.

I perioden den 9. juni til den 31. juli kan du hver tirsdag kl. 13-15 og hver onsdag kl. 10-12 melde dig på en gratis tur i beskyttelsesrummet. Vi begynder turene hver hele og halve time med sidste turstart 30 minutter før lukning af beskyttelsesrummet. Tilmelding er nødvendig på telefon 76 29 23 55 mandag til søndag kl. 11-16. Bemærk at der maks. må være 5 personer med pr. tur pga. Coronasituationen.

Sted: Horsens Museum, Sundvej 1A, 8700 Horsens

Tid: Fra den 9. juni til den 31. juli. Hver tirsdag kl. 13-15 og onsdag kl. 10-12.

Tilmelding: Det er nødvendigt at tilmelde sig på telefon 76 29 23 55. Henvendelse kan ske mandag til søndag kl. 11-16. Der er plads til 5 personer pr. tur.