Skip Navigation

Sommerudstillinger på Horsens Kunstmuseum

Oplev udstillinger og ophængninger af kunstnere som Lærke Lauta, Michael Kvium, Christine Overvad Hansen, Christian Lemmerz, Emil Westman Hertz, Martin Erik Andersen og mange flere.

I museets stueetage vil det sommeren over være muligt at opleve museets aktuelle særudstilling med Lærke Lauta. Udstillingen ’Dissolve’ er at opleve frem til og med søndag den 16. august. Udstillingen indeholder malerier, skabt i både store og små formater. Dertil kommer en række bemalede tekstiler, som kan opleves hængende ned fra loftet i udstillingssalen. Med udstillingen har Lærke Lauta arbejdet med en ny teknik, som fører hende fra det figurative og historiefortællende formsprog over i de store abstrakte formater, som spænder over samme kraftige og kontrastfyldte farveskala som de mindre figurative malerier.

Lauta Lærke Lauta. Ustillingsvue fra udstillingen "Dissolve". Foto: Jacob Friis-Holm Nielsen

Maleriets fortyndede lag

Lærke Lautas maleri er skabt af fortyndet akrylmaling, som næsten ligner akvarel i dets matte og udflydende karakter. Maleriet er opbygget i lag, med en transparens så er det muligt for beskueren at ane værkets underliggende lag, hvilket er med til at give værkerne en drømmende og nærmest svævende karakter.

Lærke Lauta har arbejdet med både videoinstallation, skulptur og maleri. I de figurative malerier ses Lærke Lautas historiefortællende filmunivers som en underliggende reference. 

Horsens Kunstmuseum har tidligere samarbejdet med Lærke Lauta i efteråret 2017 i forbindelse med byprojektet: ’Byens glemte kunstskatte’, som blev skabt i samarbejde med MÆRK BYEN Horsens.

Læs mere om udstilling her

stol Christine Overvad Hansen. Clown for Honey Badger. 2018. Foto: Horsens Kunstmuseum

SAMLINGEN i fokus

Sommeren igennem vil Horsens Kunstmuseum have fokus på museets store samling af eksperimenterende samtidskunst. Dette sker når museet i midten af juni åbner op for årets sommerudstilling, der traditionen tro tager afsæt i samlingen. Her vil det være muligt at opleve en lang række af de nyerhvervelser som museet har indkøbt igennem de sidste fem år. Her vil det være muligt at opleve værker af kunstnere som: Christine Overvad Hansen, Christian Lemmerz, Nina Nowak, Troels Wörsel, Tove Storch, Martin Erik Andersen, Emil Westman Hertz og Erik A. Frandsen.

Læs mere om udstillingen her

Michael Kvium. Uden Titel. 1994. Foto: Horsens Kunstmuseum

Michael Kvium

I museets største sal er det muligt at opleve en større ophængning af Michael Kviums værk. Her er det muligt at opleve værker skabt i perioden 1986 – 2002. Michael Kvium er kendt for at konfrontere sit publikum med netop det, vi oftest ønsker at vende ryggen til og fortrænge. En art overskridelsesæstetik, der fungerer i form af lettilgængelige motiver og et realistisk formsprog. Hans kunst kredser om individets grundlæggende eksistensvilkår – det at være til på både godt og ondt. De indholdsmæssige tematikker og tilbagevendende emner tager ofte afsæt i modsætningspar som det afskysvækkende og det dragende, orden og kaos, virkelighed og fantasi og liv og død.

Læs mere om udstillingen her

 

Udstillingen af Lærke Lauta er gavmildt støttet af: Statens Værksteder For Kunst, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond, Toyota Fonden og Poul Johansen Fonden. Udstillingen er at opleve frem til og med søndag den 16. august 2020.

For yderligere information kontakt venligst museumsinspektør Julie Horne Møller, jhmo@horsens.dk eller 76292372 / 53382439.

 

Udstillingsdatoer:

’Dissolve’ af Lærke Lauta: 26. maj – 16. august 2020.

Michael Kvium: 26. maj – 30. august 2020.

Samlingen: 27. juni – 23. august 2020.